top of page

Werkwijze

Is jullie kind veel boos of verdrietig? Kun je moeilijk hoogte van hem/haar krijgen? Wordt het geplaagd of is hij/zij onzeker? Natuurlijk wil je er kunnen zijn voor jouw kind en soms weet je even niet hoe? Dan kan een coach helpen. Heb je tijdelijk ondersteuning nodig? Is jullie kind tussen de 4 en 12 jaar oud en kan je wel een slimme tip of advies gebruiken?
 

Ieder kind is deskundig over zichzelf en zijn probleem. Hij of zij kan het daarom ook zelf oplossen. Jullie kind wordt gezien als een geheel met alle kwaliteiten die het met zich meedraagt. ‘Het kind weet het , kan het en doet het”. Ieder kind is uniek. 

Tijdens de sessies wordt het veranderingsproces geactiveerd waarbij het zelfhelende vermogen van het kind wordt benut. Door middel van bewustwording, compassie en begrip wordt hij of zij weer eigenaar van de situatie. Het kind leert keuzes maken en is minder afhankelijk te zijn van de omgeving.

Als het kind leert zelf, vanuit zijn eigen kracht, te veranderen krijgt het grip. Zo heeft jullie kind zelf in de hand welke keuzes hij/zij maakt op het moment dat er dingen om hem/haar heen gebeuren die onverwacht of super irritant zijn. Het is niet zo belangrijk dat we weten wat er is, het is vooral van belang dat het kind zelf weet wat er is. Dan kan hij/zij dit zelf anders gaan doen vanuit een intrinsieke motivatie.

”kijk eens in de hemel en vraag je dan af: heeft het schaap de bloem opgegeten, ja of nee? En dan zul je zien hoe alles anders wordt. En nooit zal een groot mens kunnen begrijpen hoe belangrijk het is.”

De kleine Prins

bottom of page