top of page

3.

Oudergesprekken

Sta even stil bij jezelf als ouder en bij jullie kind. De oudergesprekken zijn daar een prachtig hulpmiddel bij. Door middel van een vragenlijst onderzoeken wij samen met jullie, jullie in de rol van opvoeder en jullie kind.

 

Het is een openbaring en heel fijn om even stil te staan bij je eigen kind. Hoe was hij of zij vroeger? Wat gaat er allemaal goed? En hoe kunnen jullie ervoor zorgen dat iedereen zich weer vrij en vrolijk voelt.

 

Soms snap je even helemaal niets van elkaar. Dan helpt het om goed te Kijken en luisteren. Wat probeert jullie kind tegen je te zeggen? Hoe reageer jij daarop, waarom en voor wie? Misschien voelen jullie je onzeker en vragen jullie je af of jullie het wel goed doen als ouders. Dat is heel normaal.

Sta dan even stil bij een aantal vragen. Wie zijn jullie vanuit de rol als opvoeder? Hebben sommige eisen die jullie stellen meer te maken met persoonlijke wensen of dromen? Is jullie kind er ook mee geholpen? Door vragen te durven stellen ontstaat er ruimte om naar de situatie te kijken.

 

Het oudergesprek creëert de gelegenheid om elkaar weer te zien. Ervaar hoe mooi en bijzonder jullie kind is, voel de onvoorwaardelijke liefde en verbinding. Met als resultaat een vrolijk kind met liefdevolle ouders.

”volwassen worden is niet het probleem, vergeten wel.”

De kleine Prins

bottom of page