top of page

Een heel saai verhaal

Bijgewerkt op: 8 jun. 2021


Heb jij moeite met inslapen? Een beetje stress, of maak jij je zorgen? Misschien heb je wel iets naars meegemaakt?


Je kunt een aantal dingen doen om beter te gaan slapen. Een paar tips zijn: maak duidelijk afspraken met jezelf wanneer je gaat slapen. Bijvoorbeeld ik lees een hoofdstuk en dan doe ik mijn licht uit en ga lekker liggen. Dan weet je waar je aan toe bent. Stuur je ouders ook weg als ze te lang blijven plakken. In slaap vallen gaat vaak veel makkelijker als je alleen bent. Een bed ritueel is heel handig. Gewoon iedere avond ongeveer hetzelfde doen. Dat klinkt heel saai en dat moet ook. Dan weet je wanneer het klaar is en waar je aan toe bent zo krijg je zin om lekker te gaan slapen.


Soms lig je nog na te denken over een heleboel dingen. Misschien maak jij je wel zorgen, of ben je bang voor inbrekers, monsters, reuzen of heksen. Ouders willen dat dan vaak heel snel voor je oplossen. Zo van er zijn geen heksen en je hoeft je geen zorgen te maken. Ze vergeten dan vaak dat het helemaal niet zo werkt. Alsof ouders bij het inpakken van de auto voor de vakantie rustig worden als je zegt: maak je niet druk ik heb alvast de auto voor jullie ingepakt!


Laat de angsten er zijn en probeer ze niet weg te proppen. Tip voor de ouders: Vraag eens naar de monsters. Want juist het willen laten verdwijnen zorgt ervoor dat ze zo hardnekkig terug blijven komen. Samen de monsters eens even goed bekijken en bespreken. We willen graag weten met wie we te maken hebben. De vijand leren kennen en het beest in zijn bek kijken.


Eigenlijk werkt het met dat proppen en dat beest in de bek kijken net als met je kast opruimen. Als je alles in je kast propt lijkt het even netjes totdat je de deur weer open doet. Het is echt niet leuk om te horen maar het werkt wel. Stop wat moeite in de troep en leg het slim in je kast. Want hoe vaker het uit de kast valt hoe vaker je oog in oog staat met troep. Die troep lijkt dan nooit meer weg te willen gaan. Je raakt ervan in de war en denkt whhaaaaaa weer troep..... help! Kijk naar de troep en leer de troep kennen want dan weet je waar je het het beste kan opbergen.


Dus als je moeite hebt met inslapen probeer dan te ontdekken wat de reden is. Want dan kun je een oplossing zoeken. Wist je bijvoorbeeld dat het niet handig is om 2 uur voor het slapen gaan nog naar spannende tv te kijken of games te spelen? En vlak voor het slapen nog eten en drinken helpt ook niet. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je eigenlijk te vroeg naar bed gaat. Want dat kan ook. Nou ja genoeg om over na te denken en doe dat niet vlak voor dat je eigenlijk wil gaan slapen.


Een ander slim idee is om een ongelofelijk saai verhaal te luisteren. Zo saai dat je al na 1 minuut ligt te slapen. Tot slot de belangrijkste tip: denk nooit ik kan niet slapen. Want straks dan is het zo en tja... probeer dan nog maar in slaap te vallen. Als dit nou allemaal niet lukt dan kan ik misschien een stukje met je meelopen en kunnen wij samen onderzoeken waarom het je tot nu toe nog niet is gelukt. Succes!16 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Voordelen van het huren van een E-chopper in Zeeland:

Het huren van een cristinas in Zeeland biedt verschillende voordelen, waaronder:

1. Milieuvriendelijk: E-choppers produceren geen schadelijke uitstoot en dragen bij aan een schonere omgeving. 2. Stille rit: Elektrische aandrijving zorgt voor een geruisloze rijervaring. 3. Eenvoudige bediening: E-choppers zijn gemakkelijk te besturen en vereisen geen speciale vaardigheden. 4. Verkenning: Het is een leuke en efficiënte manier om Zeeland te verkennen, van stadsstraten tot schilderachtige kustgebieden. 5. Groene mobiliteit: Het gebruik van E-choppers draagt bij aan duurzame mobiliteitsopties.

Like
bottom of page